Eindproduct en Formats
De huidige smartphones hebben dezelfde beeldkwaliteit als een reguliere camera. Het gaat daarom voornamelijk om beeldvoering, goed geluid en mooi licht. In de workshop leer je om met minimale middelen, deze variabelen zo goed mogelijk te beïnvloeden.
Tijdens het feedbackmoment zal er aandacht zijn voor deze kwaliteit, kadrering, geluid en licht.
Natuurlijk is de kwaliteit niet hetzelfde als professionele producties. Maar juist deze eigenheid is wat de video authentiek maakt.
Voor belangrijke of ingewikkelde opnames / interviews kunt u altijd gebruik maken van professionele cameramensen van Videologic. 

Daan van Bergen is de initiatiefnemer van deze service. Hij combineert zijn ervaring  van Videoproducent bij VideoLogic met alle opgedane kennis tijdens de workshops van Vloggen Voor Professionals. 

Formats
Om eenheid te behouden en duidelijke afspraken te hebben met de editor gebruiken we formats. ,Zo’n format is een leidraad voor jezelf en de editor. Uit dit format volgt een shotlist. Een soort boodschappenlijst van de juiste interview vragen, verhalende shots en andere visuals.

Je kan kiezen uit drie vaste formats :

  1. Verhalend format.
    Dit format begint met een prikkelend quote, een vraag of een stelling. In de loop het verhaal ontspint zich het verhaal en wordt steeds duidelijker wat het onderwerp is. Als maker geef je dit langzaam weg. Als kijker ga je steeds meer op in het onderwerp. Dit format eindigt met een duidelijke conclusie of oproep. Als maker heb je van het begin tot eind de hele verhaallijn in beeld. Je weet precies wie je gaat bespreken en wat je gaat vragen.

  2. Registrerend
    Vooraf heb je als maker geen idee hoe het verhaal zicht ontspint. Je bent als maker onderdeel van het event, van de gebeurtenis. Je registreert alles om je heen. Zo nu en dan zoek je naar een korte quote. Maar de kijker (en jijzelf) wordt vooral verrast door alles wat zich voordoet.

  3. Onzichtbaar
    Dit format karakteriseert zich door verhalende beelden van de hoofdpersoon (of hoofdpersonen) . Je ziet in dit format geen innterviews of pratende hoofden (onzichtbaar) maar je ziet alleen de hoofdpersoon die zijn werkzaamheden verricht. Op de achtergrond hoor je zijn/haar stem die vertelt. Als afsluiter zie je de hoofdpersoon die een oproep plaatst of nog een eindquote geeft,

Alle drie de formats worden behandeld in de workshop en uitgewerkt in de handzame handleiding die iedereen krijgt.

Wat kun je na afloop?
Na afloop begrijp je precies wat de kracht van video is en hoe je dit krachtig en effectief kan inzetten. Met tools als storytelling, interviewtechnieken en een shotlist kun je zelfstandig een documentaire opzetten en filmen. Je leert alle technieken en apps om met je smartphone mooi te filmen.
Middels onze begeleiding en een uitgekiende handleiding kun je direct aan de slag.

Meer informatie en prijzen
De beste aanpak om dit te realiseren, is om met collega’s of afdeling zo’n docu in elkaar te zetten. Het stimuleert en brengt de meeste inspiratie als iedereen meedenkt. Je kan daarnaast ook de taken verdelen. Afhankelijk van de lengte van je docu varieert de prijs. Hoe meer materiaal hoe meer tijd er nodig is voor de montage.

MEER INFORMATIE EN PRIJS

Heb je vragen of opmerkingen. Wil je een prijsopgave? Vul dan het onderstaande formulier in of neem contact op,